| Mákos bejgli (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 7.5 dkg kókuszzsír 1-1.25 dl rizstej 1.5-2 dkg élesztő 4 dkg nádcukor 0.5 citrom reszelt héja 1 tk. friss narancshéj 0.5 tk. vanília kivonat 1 csipet só A töltelékhez: 15 dkg darált mák 5 dkg nádcukor 0.5 tk. vanília kivonat 0.5 citrom reszelt héja 1 ek. citromlé 0.5 dl rizstej 1 marék mazsola Kenéshez: növényi tej Elkészítés: A cukrot és az élesztőt langyos növényi tejben felfuttatjuk. Ezalatt a lisztet egy tálba szórjuk, majd belemorzsoljuk a kókuszzsírt. Hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, a citrom- és narancshéjat, valamint a sót, majd alaposan összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A tésztát lefedve félretesszük. A konyha hőmérsékletétől függően 1-1.5 óra alatt kel meg. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy kis tálkában összekeverjük a hozzávalókat. A növényi tejet óvatosan adagoljuk. Csak annyi kell belőle, amennyi éppen megnedvesíti a mákot, a tölteléknek nem szabad tocsognia. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Lazán tekerjük fel, így kisebb eséllyel reped szét a sütőben. A tészta széle kerüljön alulra, és a két végét is dolgozzuk el, hogy a mák ne folyjon ki belőle sütés közben. Sütőpapírral kibélelt tepsiben hagyjuk további 15-20 percig letakarva kelni, majd kenjük meg a tetejét rizstejjel. 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30-35 perc alatt. Kihűlés után szeleteljük. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |