| Erdélyi zöldségleves lestyánnal receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg. kifejtett zöldborsó 1 fej vöröshagyma 2 szál sárgarépa ( murok) 1 szál petrezselyemgyökér, 1/4 cikk zellergumó, 2 evőkanál zsír, ( vagy étolaj) 1 letyánszár, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db. lestyánlevél, 2 evőkanál liszt, 1 db. tojás 10 dkg. főtt rizs, só, 1 dl. tejfel Elkészítés: A zöldségeket felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. Forró zsiradékon előbb a vöröshagymát, kevés pirulás után a zöldségeket is átforgatjuk, pároljuk.Majd az egészet sózzuk, megszórjuk a liszttel, jól átkeverjük, kicsit piritjuk s végül felöntjük a csontlével ( leveskockából is készíthető), ami felforralás után meleg vizzel tetszőleges mennyiségűre hígítható. Ha felforrt beletesszük az apróra vágott lestyámszárat, és az előre főtt rizst is. ( A levesben is megfőzhető, de ezzel a főzési idő kitolódik.) A zöldségek megfővése után a tojássárgáját elkeverjük a tejfelel és a leveshez adjuk. Tálaláskor az apróra vágott lestyán és petrezselyemzöld levéllel megszórva tálaljuk. Tanácsok: Izlete étel, 6 -8 személy részére is elegendő lehet. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |