Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40-50 dkg marhahús, sárgarépa, zeller, petrezselyem, karalábé, burgonya, zöldbab, zöldborsó, karfiol, egy-két paprika és paradicsom, hagyma, só, citromlé vagy citromsó, lestyán.

Elkészítés:
A marhahúst kockákra vágjuk, egy fazékban félig megfőzzük és hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és sót, puhára főzzük és a végén izlés szerint savanyítjuk, az apróra vágott lestyánt is beletesszük (kb. fél kiskanál)
A marhahúst húsgombócokkal is helyettesíthetjük

Tanácsok:
Ha bizonyos zöldségeket nem szeretünk ki is hagyhatjuk.


A receptet beküldte: P Réka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos burgonyaleves » Brokkoli krémleves gyorsan » Vegyes leves » Az én brokkoli krémlevesem
» Részeges lencseleves » Hideg krumplileves » Habtejleves » Egyszerű zöldségleves
» Frankfurti leves » Erdélyi tormás hús » Zöldséges halpüréleves » Tejszínes batátaleves
» Tejfölös kolbászleves » Málnakrémleves » Tárkonyos borjúragu leves » Görögdinnye leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.