| Görögdinnye leves receptLevesek Hozzávalók: 2-3 kg görögdinnye 2 evőkanál lime lé 2 evőkanál citromlé 1 piros chili paprika 1 darabka gyömbér gyökér szeletelve 1/2 csésze kockára vágott édeskömény (ez nem mag, hanem egy salátaféle) 1/2 csésze menta 1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva 1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva só, bors 2/3 csésze fekete áfonya menta velevek Elkészítés: Vágd fel a dinnyét, vágd le a héját, távolítsd el a magokat. Pürésítsd egy mixerben. Nyomd át egy szitán, nehogy magok maradjanak benne. Tegyed át a 3/4 részét egy tálba, 1/4 - et hagyjál a mixerben. Ehhez az 1/4 -hez add hozzá a levet, piros chili paprikát és gyömbért, pürésítsd ezt is. Öntsd a mixerből a keveréket a dinnyepüréhez. Keverd bele az édesköményt, mentát és paprikákat. Sózzad, borsozza ízlés szerint. Hűtsd le, díszítse áfonyával és mentával. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |