| Részeges lencseleves receptLevesek Hozzávalók: 1 szál nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb fej vöröshagyma, fél zellergumó, 30 dkg. lencse, 2 szem közepes burgonya, só. őrölt fekete bors, 1 és fél deciliter száraz fehér bor, 10 dkg. füstölt kolbász Elkészítés: A lencsét átválógatjuk, megmossuk.A zöldségeket megtisztitjuk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a zelleert és a burgonyát kockára vágjuk. A lencsét feltesszük fgőni 1-1,2 liter vízben. Felforraljuk és lefedve kb. 60-65 percig lassú tűzön főzzük. A tetején képződő lapot többször leszedegetjük. A vöröshagymát négyfelé vágva, a füstölt kolbászt egészen vékonyan felkarikázva hozzáadjuk, majd a zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk.Kis lángon készre főzzük. A végén lassu tűzön még pár percig főzzük, ha szükséges utánaízesitjük, felengedjük a borral. Tanácsok: A lencsét kuktábann is főzhetjük. A további eljárás azonos. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |