Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi borjútokány - gyorsan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 80 dkg borjúhús (lapocka, nyakrész vagy bordásrész)
- 2 fej vöröshagyma , apróra vágva
- só
- bors
-4 ek olaj
- ½ tk édesnemes paprika
- 1 pohár tejföl tejföl

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk.
2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a húst kissé átsütjük benne, hozzátesszük a hagymát, sót, és zsírjára pirítjuk.
3. Azonnal felengedjük kevés vízzel, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, befedjük, és puhára pároljuk. Néha egy kevés vizet öntünk hozzá.
4. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tormás hús » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi szász mézes tészta » Brokkoli krémleves gyorsan
» Erdélyi húsgombóc leves » Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi leves » Erdélyi töltike
» Erdélyi salátaleves » Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi pástétom » Gyümölcsös süti gyorsan
» Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi tárkonyos leves » Sós pogácsa gyorsan » Erdélyi Piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.