| Erdélyi borjútokány - gyorsan receptHúsételek Hozzávalók: - 80 dkg borjúhús (lapocka, nyakrész vagy bordásrész) - 2 fej vöröshagyma , apróra vágva - só - bors -4 ek olaj - ½ tk édesnemes paprika - 1 pohár tejföl tejföl Elkészítés: 1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. 2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a húst kissé átsütjük benne, hozzátesszük a hagymát, sót, és zsírjára pirítjuk. 3. Azonnal felengedjük kevés vízzel, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, befedjük, és puhára pároljuk. Néha egy kevés vizet öntünk hozzá. 4. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |