| Erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 20 dkg paradicsom, 50 dkg paprika, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl. Ízlés szerint: só, mustár, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, pirospaprika.Külön disznózsír ehhez nem szükséges. Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. A paprikát, paradicsomot és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a húst vékony csíkokra vágjuk. A belevalókat két sorban rakjuk a pirított szalonnára: hagyma, paprika, hús, fűszerek, paradicsom, és ugyanígy, ugyanez még egyszer, majd a tetejére tesszük a tejfölt. Takarék lángon kb másfél órán át főzzük, de egyszer-kétszer óvatosan átkevergetjük. Olykor sok levet ereszt, ezért hagyjuk párolódni. Kifőtt tészta, vagy nokedli illik hozzá. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |