Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb, 20 dkg paradicsom, 50 dkg paprika, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl. Ízlés szerint: só, mustár, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, pirospaprika.Külön disznózsír ehhez nem szükséges.

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. A paprikát, paradicsomot és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a húst vékony csíkokra vágjuk. A belevalókat két sorban rakjuk a pirított szalonnára: hagyma, paprika, hús, fűszerek, paradicsom, és ugyanígy, ugyanez még egyszer, majd a tetejére tesszük a tejfölt. Takarék lángon kb másfél órán át főzzük, de egyszer-kétszer óvatosan átkevergetjük. Olykor sok levet ereszt, ezért hagyjuk párolódni. Kifőtt tészta, vagy nokedli illik hozzá. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi Piskóta » Sajtchips tepsiben » Túrógombóc tepsiben sütve » Csülök pörkölt bográcsban
» Tepsiben sült finomság » Sörgulyás bográcsban » Erdélyi Raffaello szelet » Slambuc bográcsban
» Halpaprikás bográcsban » Erdélyi gulyásleves » Erdélyi tokány » Erdélyi leves
» Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi túrófánk » Erdélyi szász torta » Erdélyi füstölt kolbász


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.