| Eper-rebarbara dzsem receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1250g gyümölcs(800g eper,450g rebi) DR.Oetker dzsemfix 3:1 350 g édesítő vagy cukor egy fél citrom leve Elkészítés: A gyümölcsöket feldarabolom(lehet beletenni még málnát,ribizlit,de 1250g legyen max)egy lábasba teszem őket,rázúdítom a dzsemfixet adok hozzá két kanál cukrot,kb fél óra kavargatás,majd ha jól forr mehet bele a többi cukor és még pár perc kavargatás.Közben kóstolgatni én egy fél citrom levét belefacsartam még.Tegyünk egy sűrűség próbát:egy kanál dzsemet egy kistányérra szedek,pár perc alatt be kell sűrűsödnie,ha nem sűrűsödik kevés citromlevet lehet bele facsarni még.Úgy forrón üvegekbe szedni(ebből az adagból kb 3db 3dl-es üveggel lesz)peremig,gyorsan lezárni,fejre állítani legalább 5 percre,utána hideg kamrába tenni. Tanácsok: Ameddig készül a dzsem addig dagadjon a bukta tésztája egy edénybe,hogy a meleg dzsemet azonnal tudjuk párosítani egy meleg buktával.Finom! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: A2880 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |