Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládéálom eperdzsemmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 főre

Tésztához:

100 g olvasztott és kihűtött vaj + egy kicsi a forma kikenéséhez
160 g cukor
1 tk vaníliás cukor
1 tojás enyhén felverve
3 púpos ek kakaópor
1/2 csésze tej
1/2 csésze liszt (fele lehet Graham liszt is)
1/4 tk sütőpor

Tetejére:

3 ek eperdzsem
50 g 65% kakaótartalmú étcsoki durvára törve
kevés mandulaforgács

1 csésze=2,5 dl

Elkészítés:
1.Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt.
2.A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az előkészített formába, majd süssük tűpróbáig (kb. 25-30 perc).
3.A sütőből kivéve kenjük meg a tészta tetejét a dzsemmel, szórjuk meg a durvára vágott csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe, csak hogy a csoki kissé megolvadjon.
4.A formában hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Persze szobahőmérsékleten is lehet fogyasztani, ha valaki lágyan jobban szereti a csokit. (Kb. 16 darab lesz belőle.)


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rigó Jancsi (diabetikus) » Kávés-kakaós torta » Habos-rebarbarás sütemény » Kókuszos, ananászos krémes
» Aranygaluska almapürével » Kekszes-mákos sütemény » Andi házi szaloncukorja » Finom banános torta
» Formatartó mézeskalács » Raffaelló torta » Kakaós kuglóf 2 » Kétemelet boldogság
» Kakaós-kókuszos kevert süti » Gyors kakaós kuglóf » Tejfölös-pudingos süti » Rizses finom torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.