| Csokoládéálom eperdzsemmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 főre Tésztához: 100 g olvasztott és kihűtött vaj + egy kicsi a forma kikenéséhez 160 g cukor 1 tk vaníliás cukor 1 tojás enyhén felverve 3 púpos ek kakaópor 1/2 csésze tej 1/2 csésze liszt (fele lehet Graham liszt is) 1/4 tk sütőpor Tetejére: 3 ek eperdzsem 50 g 65% kakaótartalmú étcsoki durvára törve kevés mandulaforgács 1 csésze=2,5 dl Elkészítés: 1.Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt. 2.A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az előkészített formába, majd süssük tűpróbáig (kb. 25-30 perc). 3.A sütőből kivéve kenjük meg a tészta tetejét a dzsemmel, szórjuk meg a durvára vágott csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe, csak hogy a csoki kissé megolvadjon. 4.A formában hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Persze szobahőmérsékleten is lehet fogyasztani, ha valaki lágyan jobban szereti a csokit. (Kb. 16 darab lesz belőle.) A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |