Tutireceptek.hu fejléc

Bodzadzsem 2. recept

Kategória:


Hozzávalók:
érett, fekete bodza
cukor
víz
dzsem tartósító

Elkészítés:
Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd.

Az eredeti recept szerint:forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük és száraz gőzbe rakjuk.

DE ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM:

Összetörtem a rúdmixerrel és szitán átpasszíroztam (így a magok kikerültek belőle), majd felforraltam, beleraktam a dzsem tartósítót, üvegekbe szedtem és kicsit fejtetőre állítottam majd pár perc múlva visszaállítottam.
Kihűlés után mehet a spejzba.

Tanácsok:
Köhögés ellen nagyon jó kis "szer", rengeteg c- vitamin és flavonoidok vannak benne.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzadzsem » Citromfű szörp » Mandarindzsem » Baracklekvár
» Sütőtöklekvár » Paprika kenő télire » Pomelolekvár » Gyömbéres sárgabarackdzsem
» Joghurthabos narancszselé » Banánlekvár » Padlizsános zakuszka » Meggy és szilva eltevése
» Az én hagyma-csatnim » Szederlekvár » Eper rumban » Rumos gyümölcsök


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.