| Bodzadzsem 2. receptHozzávalók: érett, fekete bodza cukor víz dzsem tartósító Elkészítés: Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd. Az eredeti recept szerint:forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük és száraz gőzbe rakjuk. DE ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM: Összetörtem a rúdmixerrel és szitán átpasszíroztam (így a magok kikerültek belőle), majd felforraltam, beleraktam a dzsem tartósítót, üvegekbe szedtem és kicsit fejtetőre állítottam majd pár perc múlva visszaállítottam. Kihűlés után mehet a spejzba. Tanácsok: Köhögés ellen nagyon jó kis "szer", rengeteg c- vitamin és flavonoidok vannak benne. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |