| Füge dzsem receptHozzávalók: 1 kg füge 35 dkg kristály cukor 2 dl víz 1 csipet őrölt szegfűszeg 1 csipet őrölt fahéj 1 db citrom 1 csipet vaníliás cukor 5 cl jó minőségű rum Elkészítés: A fügéket megmossuk, majd feldaraboljuk apró darabokra. A citromot alapos mosás után szintén apró darabokra vágjuk, közben a magokat kiszedjük. Ha van, egy teflon bevonatú lábasban elkeverjük a fügét, a kristálycukrot, a vizet, a rumot és a citromot, valamint a fűszereket, majd kicsit összenyomkodjuk, végül majd kis lángon felforraljuk. Kb. félórán át főzzük folyamatosan kevergetve. A dzsemet üvegekbe töltjük, majd jól lezárjuk a fedelükkel. Száraz dunsztba rakjuk az üvegeket. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |