| Citrom dzsem receptHozzávalók: Alapanyagok: - 1 kg spárgatök, - 3 db citrom, - 1 kg kristálycukor, - 1 csomag zselésítő befőzőszer, - kb. 10 dkg. porcukor, a tetejére, /lehet benne kevés barnacukor/, Elkészítés: A tököt gyalun lereszeljük és a cukorral jól összekeverjük. Hagyjuk egy kicsit, hogy levet eresszen. Hozzákeverjük a zselésítő befőzőszert. Ezután lábasba tesszük. A citromot alaposan lemossuk, kefével ledörzsöljük, lereszeljük a citromot és hozzáadjuk a lereszelt tökhöz -a magokat szedjük ki.Én a héjat hámozóval leszedtem, és szeltem a levét pedig kifacsartam, és beletettem) A cukorral és a citrommal összekevert tököt folyamatos keverés mellett, kb. 10-15 percig főzzük. Még melegen üvegekbe töltjük, tetejét porcukorral beszórjuk, majd másnak lekötjük. A spárgatök ízéből semmit sem lehet érezni, tulajdonképpen kis csalással citromdzsemet készítünk. Tanácsok: Vigyázzunk a főzéssel, mert könnyen bebarnul.Az íze ugyan olyan jó, de barna. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |