Tutireceptek.hu fejléc

Citrom dzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
Alapanyagok:
- 1 kg spárgatök,
- 3 db citrom,
- 1 kg kristálycukor,
- 1 csomag zselésítő befőzőszer,
- kb. 10 dkg. porcukor, a tetejére, /lehet benne kevés barnacukor/,

Elkészítés:
A tököt gyalun lereszeljük és a cukorral jól összekeverjük. Hagyjuk egy kicsit, hogy levet eresszen. Hozzákeverjük a zselésítő befőzőszert. Ezután lábasba tesszük. A citromot alaposan lemossuk, kefével ledörzsöljük, lereszeljük a citromot és hozzáadjuk a lereszelt tökhöz -a magokat szedjük ki.Én a héjat hámozóval leszedtem, és szeltem a levét pedig kifacsartam, és beletettem)
A cukorral és a citrommal összekevert tököt folyamatos keverés mellett, kb. 10-15 percig főzzük. Még melegen üvegekbe töltjük, tetejét porcukorral beszórjuk, majd másnak lekötjük.
A spárgatök ízéből semmit sem lehet érezni, tulajdonképpen kis csalással citromdzsemet készítünk.

Tanácsok:
Vigyázzunk a főzéssel, mert könnyen bebarnul.Az íze ugyan olyan jó, de barna.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos, szögletes fánk » Mandarindzsem » Citromszószos csirkemell » Citromos rácsos szelet
» Citromos sonkás tészta » Csokoládéálom eperdzsemmel » Epres-citromos csoda » 8 perces citromos pite
» Homár citromfűvel » Citromos karaj szelet » Ünnepi sütemény citromosan » Citromos barackos muffin
» Citromos-túrós szelet » Citromos dinnye torta » Citromtorta 1. » Citromos adventi koszorú


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.