Tutireceptek.hu fejléc

Kajszibarackdzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg gyümölcs mag nélkül 70 dkg cukor

Elkészítés:
A szép kemény, de érett barackokat meghámozzuk (forró vízbe dobjuk pár percre és a héja szinte magától lehámlik), felibe vágjuk, majd a magját eltávolítjuk. A cukorral a porcelán vagy zománcos nagy edénybe rétegesen lerakjuk, letakarjuk. Hűvös helyen 12 órát állni hagyjuk. Másnap gyorsan felforraljuk és a forrástól számított 20 percig, főzzük. Forrón üvegbe szedjük és szárazgőzben (pléd és konyharuha) tartjuk kiülésig.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta sütés nélkül (fini) » Sztracsatella bomba » Harlequinlepény » Túrós zabpelyhes
» Tiramisu feledékenyeknek » Jorhurtos-gyümis pite » Albert keksz! » Karotingolyók
» Citromos piskóta » Banángolyók » Tejkaramella » Édes-krémes kocka
» Fordított ananász torta » Duett édesség » Banános epres csemege » Rizsfelfújt ízesítve


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.