| Banános sárgabarack dzsem receptHozzávalók: 1 kg megtisztított, ledarált sárgabarack 0,5 kg megtisztított, felkockázott banán 1 teáskanál citromsav 2 evőkanál útifű maghéj édesítő, vagy eritrit, vagy nyírfacukor ízlés szerint (előfordulhat, hogy nem is kell) Elkészítés: A gyümölcsöket és a citromsavat főzőedényben alaposan összevegyítjük az édesítővel. Az egészet keverés közben felforraljuk, majd folyamatos keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről. A peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Esetleg lehet a tetejére valamilyen tartósítószert szórni lezárás előtt. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |