| Tavaszi tekercs recept receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 40 dkg darált pulykahús (vagy darált csirkemell) 20 dkg káposzta 15 dkg sárgarépa 4 ek szójaszósz só ízlés szerint bors ízlés szerint (őrölt) 4 ek napraforgó olaj 2 csomag réteslap (20 dkg-os) Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk a répát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi). A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni. 15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal alaposan megkenjük, és forró sütőben aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |