| Csirkemell céklás rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 2 közepes fej cékla (200 g) 4 csirkemellfilé (600 g) 1 kk. provence-i fűszerkeverék 1/4 cseresznyepaprika 1/2 citrom leve 2+2 ek. olaj 1 tyúkhúsleveskocka 1 közepes fej hagyma 200 g kerek szemű rizs só, bors 1 narancs néhány mentalevél Elkészítés: 1. A céklákat megmossuk, és bő vízben, héjastul majdnem puhára főzzük (25-30 perc), aztán meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk, és szálasra reszeljük. 2. A húst leöblítjük, meghintjük a fűszerkeverékkel, a durvára tört cseresznyepaprikával, a citromével és 2 ek. olajjal, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. 3. A tyúkhúsleveskockát 4 dl vízbe morzsoljuk, felforraljuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 2 ek. felforrósított olajban. Rádobjuk a rizst, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzákeverjük a céklát, felöntjük a húslevessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, mérsékelt tűzön, kétszer-háromszor megkeverve 8 percig főzzük, végül lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt 12-14 percig puhítjuk-puffasztjuk (ez idő alatt a fedőt nem emelgetjük, mert megszökik a gőz, és nem puhul meg a rizs!) 4. A hús alól serpenyőbe öntjük és felforrósítjuk az olajat. A csirkemelleket megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal, mindkét oldalukat pirosra sütjük az olajban (3+3 perc), majd fedő alatt, mérsékelt tűzön további 8 percig pároljuk. Kissé rézsútosan felszeleteljük, tálra rendezzük, héjas narancsszeletekkel, mentalevélkékkel díszítjük. Az átszűrt pecsenyelét csészébe, a céklás rizst külön tálba szedve kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |