Tutireceptek.hu fejléc

Diós Pillangó/ Limaratol recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2,7 dl tej
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
60 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő

Elkészítés:
Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem.(persze lehet kezzel is dagasztani) Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.

Tanácsok:
Igy kell vagni: / \ / \ / \ / \ / \
Isteni,rengetegszer sutottem,mindenkinek nagyon izlik!
Kep rola:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=1af643b7eb717c2de1096b71decf89c81af643b7eb717c2de1096b71decf89c8&kid=4545&aid=147552


A receptet beküldte: feher tulipan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Calzone (Limaratol) » Almatorta citromkrémmel » Mézes gombócok » Diós keksz
» Áfonyás-tejszínhabos torta » Diókrémes szelet » Rákóczi túrós másként » Papagáj-szelet
» Pettyes mézes » Kalács csokiöntettel » Citromtorta 5. » Mézeskalács 2
» Epres palacsintatorta » Körtés batyu » Gerbeaud-szelet » Almássütemény kekszes!!


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.