| Diós Pillangó/ Limaratol receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2,7 dl tej 1,5 tk. só 0,5 dl olaj 1 tojás sárgája 60 dkg liszt 1 tk. cukor 2,5 dkg élesztő Elkészítés: Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem.(persze lehet kezzel is dagasztani) Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem. Tanácsok: Igy kell vagni: / \ / \ / \ / \ / \ Isteni,rengetegszer sutottem,mindenkinek nagyon izlik! Kep rola: http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=1af643b7eb717c2de1096b71decf89c81af643b7eb717c2de1096b71decf89c8&kid=4545&aid=147552 A receptet beküldte: feher tulipan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |