| Illatos levendulás keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 10 dkg kukoricaliszt – ez el is maradhat 25 dkg sütőmargarin, vagy vaj 10 dkg porcukor 1 tojás fél cs. sütőpor vagy 1/4 teáskanál szalalkáli fél citrom reszelt héja esetleg aszalt gyümölcs apróra vágva 2 kávéskanál szárított levendulavirág: a liszthez a tésztába – én ezt kicsit megőröltem kávédarálóban 1 kávéskanállal pedig a porcukorhoz: egy nappal előtte összekevered a porcukorral, - ezt nem kell őrölni - amibe majd beleforgatod a frissen sült, még meleg sütiket. Elkészítés: A lisztet gyorsan összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, tojást, a gyümölcsöket és a levendulavirágot. Morzsolódós tésztát kapunk, de a kéz melege segít, hogy bucit formáljunk belőle - inkább csak összenyomkodjuk. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben vagy hideg helyen 1 éjszakát pihentetjük. Másnap rudat formálunk a tésztából, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. (Én nyújtottam és kiszaggattuk formákkal.) Előmelegített - 180-190 °C-os - sütőben, félidőben a hőt mérsékelve készre sütjük. Amikor az alja már kezd rózsaszínűre válni, inkább csak szárítjuk. Ha kinyújtottad a tésztát, akkor elég neki 10 perc, ha szeletelted, akkor 15. Porcukorral meghintve vagy cukormázzal megkenve kínáljuk. A receptet beküldte: Basset Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |