| Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön receptHúsételek Hozzávalók: 2-3 kg. csontos sertéshús, 4-6 kanálnyi zsír, 4-5 közepes fej vöröshagyma, 4-6 db. babérlevél, 2-3 szárított csípős paprika, 3-4 evőkanálnyi fűszerpaprika, 1 kiskanál morzsolt majoránna, 3 szem paradicsom, 2 db. zöldpaprika, 4-5 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint őrölt fekete bors, őrölt köménymag, szemes fekete bors, só. Elkészítés: A bográcsba a kisütött zsírból teszünk3 kanálnyit, majd a megtisztított és feldarabolt húsból a csontosabb darabokat a bogrács aljára rakjuk, rárétegezzük a darabolt hús egy részét. Ízesítjük a fűszerekkel, megszórva sóval is, majd a hús többi része következik.A végén a maradék zsírral meglocsoljuk és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. A fűszerpaprikát csak akkor adjuk hozzá, ha a hús már megpuhult.Ezt követően 6-8 percig még főzzük, majd tálaljuk. Tanácsok: Télen a paradicsom és a zöldpaprika helyett néhány kanálnyi lecsót, vagy paradicsompürét használjunk.A bográcsban a húst soha se keverjük meg, csak a bogrács forgatásával mozgassuk meg a húsokat.Tálaljuk főtt burgonyával, puliszkával, kenyérrel és savanyúsággal.Disznóöléskor készített étel. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |