| Diós mazsolatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 6 tojás 6 ek. cukor 2 ek.liszt 1 ek. kakaópor 5 dkg darált dió 5 dkg rumba áztatott mazsola 1 mk. sütőpor Krémhez: 25 dkg vaj, vagy margarin 35 dkg porcukor 5 dkg kakaópor 1/2 cs. csokipudingpor 3 dl tej Tetejére: 5 dkg rumba áztatott mazsola és kakaópor Elkészítés: A hozzávalókból szögletes, kakaós piskótát sütök. Az egész tojásokat felverem géppel, majd amikor már nagyon kemény óvatosan beleforgatom a sütőporral, kakaóporral és darált dióval elkevert lisztet. Ezután az aprított mazsolát is belekeverem, sütöm. Kihűlés után kettévágom és megtöltöm a kakaós krémmel, tetejét díszítem pár szem rumba áztatott mazsolával és megszórom pici kakaóporral. Krém: a vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból főzött, kihűlt pudingot, majd belekeverem a kakaóport is, jól kihabosítom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |