| Karamellás torta... receptSütemények, édességek Hozzávalók: 160 g kakaós keksz 80 g vaj (olvasztott) 6 ek kristálycukor 150 ml víz 360 ml Meggle cukrászhab 1 ek vaníliás cukor 100 ml víz 20 g zselatinpor 3 banán tejszín (díszítéshez) Elkészítés: A kekszet apróra törjük és összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát belenyomkodjuk az aljába. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. 6 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Hagyjuk, hogy a karamell felolvadjon. A 360 ml habtejszínt egy evőkanál vaníliás cukorral felverjük, állandó keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott karamellt és a 100 ml forró vízben feloldott zselatint. A kész kekszes alapra félbevágott banánokat rakunk, majd ráöntjük a karamellás habtejszínt. Legalább 6 órára a hűtőben hagyjuk dermedni. A kész tortát kivesszük a formából, eltávolítjuk a fóliát, feldíszítjük habtejszínnel és felszeleteljük. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |