| Őszibarackos túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg túró, 3 dl tel, 3 dl porcukor, 5 db tojás, 1/2 kocka margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 1 színtelen tortazselé, 1 teáskanál reszelt citromhéj, kevés zsemlemorzsa, 1 csomag zselatin, 1 kg őszibarack (lehet befőtt is) Elkészítés: A margarint a vaníliával összekevert cukorral, a tojások sárgájával és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót és robotgéppel pépesítjük. A zselatint fél deciliter vízben melegítve feloldjuk, majd miután kihűlt, a tejjel összekeverjük. A zselatinos tejet kanalanként adagolva a túrós masszához keverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét és a felkockázott őszibarackot (pár szemet tegyünk félre díszítéshez). Egy kerek tortaformát finom zsemlemorzsával kiszórunk, beleöntjük a masszát, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A torta tetejét megrakjuk az őszibarackszeletekkel, majd a leírás szerint elkészített zselével (kocsonyával) bevonjuk. A torta oldalát bepanírozhatjuk darált dióval, mogyoróval vagy mandulával. Tanácsok: A torta alja lehet piskótalap is, én mindig úgy csinálom. A receptet beküldte: Eve20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |