| Epertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg porcukor 1 tasak vaníliáscukor 4 tojás 2 dl olaj 25 dkg liszt fél tasak sütőpor 2 dl eperszörp margarin zsemlemorzsa A krémhez: 2,5 dl tej 2 tojássárgája fél tasak eperízű pudingpor 3 ek. cukor 15 dkg margarin 60 dkg eper Elkészítés: A porcukrot a vaníliáscukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, apránként belecsepegtetjük az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és azt is hozzáadjuk, majd szörppel lazítjuk a tésztát, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy nagyobb kerek tortaformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb.50-60 percig sütjük.A tortát hagyjuk a formában kihűlni, majd a tésztát két lapra vágjuk. A krémhez 4 ek. tejet elkeverünk a tojássárgákkal,a pudingporral és a cukorral. A többi tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingport, mégegyszer felforraljuk, majd a tűzről levéve addig kevergetjük, míg langyosra hűl. A margarint habosra keverjük, és kanalanként a kihűlt pudinghoz adjuk. A pudingkrém felével megkenjük az egyik tortalapot, a másik lappal befedjük. 10 dkg epret villával szétnyomkodunk, és a krémhez keverjük. Ezzel megkenjük a torta tetejét és oldalát. A többi epret a torta tetején szépen elrendezzük. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |