| Rakott torta befőttel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás, 35 dkg kristálycukor, 2 dl étolaj, 2 dl meleg víz, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó, 1-1 puncs- és vanília pudingpor, 4 dl tej, 3-3 evőkanál cukor, 1 üveg felezett őszibarackbefőtt, 1 üveg meggybefőtt kimagozva, 20 dkg mogyoró Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk az olajat, majd a meleg vizet, felváltva a sütőporos liszttel. Végül a tojások kemény habját forgatjuk bele. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a felét. Másik felébe belekeverjük a kakaót és ráöntjük s sárgára. Villával összekeverjük. Megsütjük. Ha kihűlt, kis kockákra vágjuk. Kapcsos tortaformába rakjuk a tészta felét, arra rákenjük az őszbarackot, a durvára tört mogyoró felét és a meleg puncspudingot. A maradék tészta, meggy, mogyoró következik. Befedjük a vaníliapudinggal. Kihűtjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |