| Tejszínes gesztenyetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojásból szokásos módon kakaós piskótát sütünk,amit megfelezve sütünk ki 2 egyforma kerek formában.3 tojásból sárga piskótát sütünk hosszúkás formában,amit sülés után hosszában kettévágunk, és pici tekerccsé formázzuk,a kerek formába igazítjuk. Csokoládékrém:10 dkg étcsokoládé,5dkg vaj Gesztenyés töltelék:40 dkg gesztenyemassza,2 evők. Porcukor,1 evők. Rum,6 dl növényi tejszín,2cs habfixáló. Díszítéshez:3 dl tejszín 1cs habfixáló,6-8 dkg reszelt étcsokoládé,16 db gesztenyemasszából formázott szívecske, amit olvasztott csokoládéba mártunk. Elkészítés: A krémhez a csokit megolvasztjuk, és a vajjal kikeverjük. A mini piskótatekercseket kitekerve megkenjük a krémmel visszacsavarva a, hü tőbe rakjuk dermedni. A gesztenyekrémhez a gesztenyét,porcukrot,rumot jól elkeverjük,a tejszint a habfixálóval jó keményre verjük és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük. Összeállítás:A tortaformába berakjuk az egyik lapot,rákenjük a gesztenyetöltelék felét,beleültetjük a piskótatekercseket,úgy hogy körbeérjenek. Rákenjük a krém másik felét és befedjük a másik kerek lappal. Hütőben kb. 1-2 órát állni hagyjuk,majd a tortakarimát lekapcsoljuk tálra helyezzük és díszítjük. Díszítés:A tejszint a habfixálóval felverjük keményre és a tortát teljesen bevonjuk. Habrózsákat is nyomunk rá, ahány gesztenyeszívecskét csináltunk. A habrózsákra rakjuk, a szívecskéket középre pedig csokoládéforgácsot szórunk. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Zolcsákné Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |