Tutireceptek.hu fejléc

Diós-cseresznyés v. meggyes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
20 dkg Graham liszt
1 kk szódabikarbóna
80 dkg cseresznye
5 dkg dió

Elkészítés:
8 dkg vajat és 18 dkg porcukrot habosra keverek a tojások sárgájával. Folytonos kavarás közben hozzáöntöm a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverem szódabikarbónával. A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleszórok 2 dkg porcukrot és még egy ideig verem.
A lisztet a habbal együtt óvatosan a vajas-cukros tojássárgájához keverem, a tésztát kikent, liszttel meghintett tepsibe simítom. Rárakom a kimagozott cseresznyét, meghintem apróra vágott dióval, és előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütöm.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes pite 2 » Meggyes-pudingos sütemény » Cseresznyés lepény » Gombaragu krumplilepényen
» Mórabórás lepény » Meggyes diós pite » Meggyes-Csokis lepény » Meggyes sütemény
» Lepényhal görög salátaval » Meggyes piskóta2 » Tönkölylepény » Meggyes süti U1
» Cseresznyés (meggyes) süti » Rumos-meggyes-pudingos » Cukros túrós lepény » Szedres lepény (20 db)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.