| Mórabórás lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 16 dkg margarin 5 dkg porcukor 0,5 dl tejföl 2 tojássárgája pici só EZ AZ ALAPTÉSZTA 3 tojássárgája 10 dkg porcukor 1,5 dl tejföl 5 dkg liszt 5 tojásfehérje EZ MEGY A TETEJÉRE 1 kg érett mórabóra- vagy szilva! 10 dkg porcukor 12 dkg darált dió EZ A TÖLTELÉK Elkészítés: A lisztet a zsíradékkal elmorzsolom,, majd a porcukrot a tojássárgákat, a tejfölt összegyúrom, majd egy picit pihenni hagyom. Vékonyra nyújtva a tepsire helyezve villával megszurkálom, félig megsütöm kb. 170 fokos sütőben. Ha kihűlt, ráteszem a sajnos magvas mórabórát, mert ha kimagvazod, jön a húsa is, de nagyon klassz, ahogy tele van gyöngyökkel a tepsi! Megszórom a porcukorral és a dióval, majd ráöntöm s masszát, amibe természetesen a tojásfehérjét fel kell verni. Közepes, kb 150 fokos sütőben megsütöm. Tanácsok: Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ízkavalkádot, mert a mórabóra savanyú jellegű, de ugyanakkor mégis édes, a massza meg édes, nahát együtt a kettő, hm, fenséges! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: anyoca69 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |