Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-meggyes-pudingos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
6 ek liszt
3 ek kakaópor
6 ek cukor
1,5 dl olaj
1 dl tejföl vagy kefir
5 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 kk rumaroma
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 kk rumaroma
7 dl tej
3 ek búzadara
40 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A krém hozzávalóit - a meggy kivételével -sűrűre főzzük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral habosítjuk, majd a rumaromával ízesítjük, és beleöntjük az olajat és a tejfölt. A sütőport, a lisztet és a kakaóport folyamatos kevergetés mellett felváltva hozzáadagoljuk. Végül a tojáshabot is óvatosan belekeverjük.
Egy közepes méretű, sűtőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és rákanalazzuk a pudingos krémet.
Kb. 170 fokon 30-40 percig sütjük. Langyosan, porcukorral hintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káplán krémes, nagyi receptje » Gyümölcsös kevert pite » Kevert (kefíres) sütemény » Édes fodros kocka
» Csokis di­é­tás bög­resüti » Meggyes-mákos rétes » Omlós diós » Tiramisu torta tojás nélkül
» Kakaós - mézes süti » Mazsolás kekszes finomság » Hólabdatorta » Kakaós nutellás kekszgolyó
» Kávékrém » Diós mézes vaníliás krémmel » Bounty féleség Briell-nek » Fánk pillanatok alatt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.