| Rumos-meggyes-pudingos receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 ek liszt 3 ek kakaópor 6 ek cukor 1,5 dl olaj 1 dl tejföl vagy kefir 5 db tojás 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor 1 kk rumaroma A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 6 ek cukor 1 kk rumaroma 7 dl tej 3 ek búzadara 40 dkg magozott meggy Elkészítés: A krém hozzávalóit - a meggy kivételével -sűrűre főzzük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral habosítjuk, majd a rumaromával ízesítjük, és beleöntjük az olajat és a tejfölt. A sütőport, a lisztet és a kakaóport folyamatos kevergetés mellett felváltva hozzáadagoljuk. Végül a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. Egy közepes méretű, sűtőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és rákanalazzuk a pudingos krémet. Kb. 170 fokon 30-40 percig sütjük. Langyosan, porcukorral hintve tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |