| Meggyes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 10dkg rama margarin 20dkg liszt 8dkg porcukor 1/2 csom. sütőpor 1db tojás Töltelékhez: 1 csomag vaniliás pudingpor 3 dl tej 3 evőkanál cukor 2 kis pohár tejföl 25dkg kimagozott meggy Öntethez: 1/2 lit. meggykopót lé 2 csom. tortazselé Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaniliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Ezután a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175C-fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehütjük és tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: zsozsanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |