| Meggyes piskóta2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 150 g porcukor 200 g liszt 400 g magozott meggy ½ tasak sütőpor 10 ek forró víz Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük. A tojás sárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket. 160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!). A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |