| Meggyes-pudingos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 10 dkg margarin 20 dkg finomliszt 8 dkg kristálycukor egy csipetnyi sütőpor 1 db tojás Töltelékhez: 1 csg vaniliás pudingpor 3 dl tej 3 ek cukor 2 pohár tejföl 25 dkg kimagozott meggy (vagy bármilyen más gyümölcs) Öntet: 1/2 l gyümölcslé (vagy szörp) 2 csg zselatin Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Külön megfőzzük a pudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. végül a tetejére szórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 180 fokon. Ha megsült megcsináljuk az öntetet rá. Ha kész, leöntjük az öntettel a sütit még a tepsiben, ha kihűlt, tálalhatjuk. Tanácsok: 35x25 cm-es tepsihez. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Moncsy85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |