Tutireceptek.hu fejléc

Szedres lepény (20 db) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kelt tésztához:

40 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 tojás,
csipetnyi só,
fél citrom reszelt héja

a töltelékhez:

1 kg szeder,
5 tojás,
50 dkg félzsíros tehéntúró,
2 dl tejföl,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás porcukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dkg mandulaforgács,
2 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A kelt tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 30 percre félretesszük pihenni. A szedret megmossuk, és lecsepegtetjük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott tepsit. Rászórjuk a szedret. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejföllel, a cukorral és a pudingporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és a túrós masszához adjuk. A tölteléket ráterítjük a szederre, és megszórjuk mandulaforgáccsal. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a sütő középső részén 1 óra alatt megsütjük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és a kész sütemény tetejére hintjük. Megvárjuk, amíg kihűl, és 20 kockát vágunk belőle.

Tanácsok:
Szeder helyett más apró gyümölccsel is nagyon finom. Elkészítése kissé időigényes.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Harlequinlepény » Barna lepény » Cukros túrós lepény » Tegnapi almás lepényem
» Baracklepény » Gyümölcsös lepény » Sajtlepény másként » Krémsajtlepény kékszőlővel
» Szedres gyümölcskocka » Reform almás lepény » Spagettilepény » Kukorica lepény
» Szedres-túrós finomság » Bakalepény » Bácskai almáslepény » Sonkás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.