| Szedres lepény (20 db) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kelt tésztához: 40 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja a töltelékhez: 1 kg szeder, 5 tojás, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 2 dl tejföl, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás porcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg mandulaforgács, 2 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj Elkészítés: A kelt tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 30 percre félretesszük pihenni. A szedret megmossuk, és lecsepegtetjük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott tepsit. Rászórjuk a szedret. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejföllel, a cukorral és a pudingporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és a túrós masszához adjuk. A tölteléket ráterítjük a szederre, és megszórjuk mandulaforgáccsal. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a sütő középső részén 1 óra alatt megsütjük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és a kész sütemény tetejére hintjük. Megvárjuk, amíg kihűl, és 20 kockát vágunk belőle. Tanácsok: Szeder helyett más apró gyümölccsel is nagyon finom. Elkészítése kissé időigényes. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |