| Cseresznyés lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 cs. leveles vajastészta, 4 db tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg liszt, ¼ sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 db citrom ½ kg cseresznye 2 púpozott evőkanál baracklekvár Elkészítés: A leveles vajastésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk, előmelegített, forró sütőben világosra sütjük, kivesszük és félretesszük. A margarint a fele cukorral habosra keverjük, egyenként belekeverjük a sárgákat, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, hozzákeverjük a tojásos masszához a sütőporral elkevert liszttel együtt. Ezt a masszát rákenjük a megsült leveles vajas tésztára, rászórjuk a kimagozott cseresznyét és megsütjük. Ha kész, kicsit hűtjük, majd a tetejét megkenjük forró baracklekvárral. Az 1 citrom levéhez annyi porcukrot keverünk, hogy jó sűrű massza legyen. Legalább 10 percig keverjük, majd villával rácsepegtetjük a lekvár tetejére. Megvárjuk, amíg a tepsiben kihűl, akkor vágjuk csak fel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |