| Diabetikus málna torta receptHozzávalók: 2 tojás 2 evőkanál langyos víz 25 g gyümölcscukor folyékony édesítőszer 30g finom liszt 30 g keményítő ½ teáskanál sütőpor 840g málna 1 csomag piros tortazselépor citromlé ¼ Liter víz zsiradék a kikenéshez Elkészítés: A sütőformát zsiradékkal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 170 celziuszra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük. Verés közben a gyümölcscukrot lassan hozzáadagoljuk. A tojás sárgáját és a folyékony édesítőszert is hozzáadjuk. A lisztet az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük és óvatosan a habhoz adagoljuk. A tésztamasszát a sütőformába öntjük és kb 20-25 percig sütjük, míg a teteje is megbarnul. Hagyjuk kihűlni. A tetejét egyenletesen megrakjuk málnával. A torta-zseléport a citromlével és a vízzel forraljuk össze és vonjuk be vele a málnatortát. A tortából körülbelül 10 szeletet vághatunk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |