| Schmand torta(túrótorta) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6,5dkg margarin 7,5dkg cukor 1 tojás 20dkg liszt fél csomag sütőpor Töltelékhez: 50dkg túró(legjobb a zsírszegény,de a félzsíros is megfelel) 1 csomag vaníliás pudingpor(csak bele kell keverni nyersen) 15dkg cukor 3 tojás sárgája 1cs. vaníliás cukor negyed liter tej 1 pohár(kicsi)20%-os tejföl 1 pohár(tejfölös pohárral mérve)étolaj Habhoz: 3 tojás fehérje 3 evőkanál cukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy 24cm-es tortaforma alját és oldalát kibélelem vele.(Előtte a tortaformát margarinnal kikenem.) A töltelék hozzávalóit is jól összekeverem,majd a tésztára öntöm,és 175-200 fokon 45 percig sütöm. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem,és a torta tetejére kenem,majd visszatolom a sütőbe még 15 percre. Tanácsok: Még nem próbáltam,de lehet a túróhoz alacsony víztartalmú gyümölcsöt is tenni.De anélkül is nagyon finom!Nem túl édes,habkönnyű édesség!Nálunk pillanatok alatt elfogy! Elkészítési idő: 85 perc A receptet beküldte: kovacsek niki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |