Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi fahéj, csipetnyi reszelt citromhéj.
A töltelékhez:
10 darab közepes nagyságú alma ( a tízből hét egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelve, három pedig szeletekre vágva), 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg mazsola, 1 kávéskanál fahéj, 1 dkg mandulaforgács.

Elkészítés:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy oldalt 4-5 centi magas pereme legyen.
A hét reszelt almát egy fazékba rakjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, a fahéjat és a mazsolát, és kevergetve addig főzzük, amíg a leve nagy része elpárolog. Végül beleszórjuk a pudingport, jól összekeverjük, aztán levesszük a tűzről. (Egy egyáltalán nem folyékony, de puha, kenhető masszát kell kapnunk.)
Az almatölteléket a tortaformába nyomkodott tészta közepébe borítjuk, egyenesre igazítjuk a tetejét, aztán kirakjuk a három alma vékony szeleteivel.
Előmelegített 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ezután megszórjuk mandulaforgáccsal, és visszatesszük még 5 percre a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon.

A kész tortát csak azután szeleteljük fel, hogy teljesen kihűlt.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés almatorta » Gyors almatorta » Almatorta fahéjmártással » Extra Gyors almatorta
» Szirupos almatorta » Angol almatorta » Joghurtos almatorta » Gyorsan kész almatorta
» Almatorta borkrémmel » Kanadai almatorta » Almatorta fagylalttal » Omlós diabetikus almatorta
» Bécsi almatorta2 » Francia almatorta 2. » Almatorta, Lajos Mari féle » Nagyanyó almatortája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.