| Málnahabos csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg cukor 30 dkg margarin 30 dkg liszt 5 tojás 1 cs sütőpor 10 dkg keserű csokoládé A málnás töltelékhez: 50 dkg málna 8 dkg cukor 4 dl tejszín 5 levél zselatin 1 cs vaníliás cukor Elkészítés: 1. A cukrot, a margarint a tojást, a lisztet és a sütőport egy nagy keverőtálban összekeverjük. A csokoládét felolvasztjuk, és azt is hozzákeverjük. 2. A masszát kizsírozott tortaformába töltjük, majd 170 fokon 15 percig sütjük. Ha kihűlt, a tésztát kettévágjuk. 3. A málnát egy villa segítségével szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a cukrot. A zselatinlapokat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a málnás püréhez. 4. A tejszínt keményre felverjük, és ezt is hozzáadjuk a málnapüréhez. A krémmel megkenjük az alsó tortalapot, a tetejét elegyengetjük, majd ráhelyezzük a másik tortalapot. Tanácsok: Hogy igazán hűsítő deszertet kapjunk, legalább egy órára tegyük hűtőbe. Ízlés szerint tejszínnel és málnával díszíthetjük. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |