| Almás rakott galuska receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg alma 1/2 liter tej 8 dkg vaj 12 dkg liszt 6 tojás 2 evőkanál cukor 5 dkg dióbél só 1 citrom héja vaníliáscukor Elkészítés: 1 dl vizet csipetnyi sóval és vajjal felforralunk. Belekeverünk 10 dkg lisztet és lassú tűzön addig keverjük, míg el nem válik az edény oldalától. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd egyenként simára keverünk benne 3 egész tojást. Alaposan kidolgozzuk és vaníliás, citromhéjas enyhén cukros forrásban lévő vízbe kanállal beleszaggatjuk, kifőzzük. Szitán lecsepegtetjük. 3 tojás sárgáját a maradék cukorra meg 1 csapott evőkanál liszttel kikeverjük és a tejet hozzátéve, sűrű krémmé forraljuk. A tojások kemény habbá vert fehérjéhez keverve, kivajazott,mély tűzálló edény aljáraterítünk belőle. Erre egy sor kifőtt galuskát rakunk, befedjük hámozott, cikkekre vágott almával, majd megszórjuk tört dióval. Így rétegezzük, míg a hozzávalókból tart. Tetejére vaníliakrém kerüljön. Almával, dióval díszítjük, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |