| Kefíres galuska receptTésztafélék Hozzávalók: 35 dkg liszt 2-3 tojás (nagyságától függően) annyi kefír, hogy a tojásokkal együtt 3 dl legyen só vaj Elkészítés: Egy nagy fazékban sós vizet teszünk fel forrni. Kimérjük a lisztet, a tojásokat összehabarjuk a kefírrel, de a tészta összeállítását csak akkor kezdjük el, ha a sós víz már lobogva forr. A kefíres tojáshabarékot a lisztre öntjük, kanállal pár mozdulattal összekeverjük, de épp csak annyira, hogy sehol ne maradjanak száraz liszszemcsék, ha jobban kikeverjük, rágós, nehéz lesz a galuska! Amint összeállt a massza, azonnal a galuskaszaggatóra teszünk egy adagot, kiszaggatjuk. Fontos, hogy a víz végig lobogva forrjon. Szűréskor leöblíthetjük, ha szoktuk, de nem feltétlenül szükséges. Még forrón egy darabka vajra szedjük. Tanácsok: Nagyon finom, a kefír savasságától zamatosabb, könnyű galuska, a szokásos ételekhez köretként, vagy reszelt sajttal, különböző mártásokkal, stb. is jó. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |