| Currys-zöldséges pulykaragu receptHúsételek Hozzávalók: (4 személyre) 600 g kicsontozott pulyka- vagy báránycomb 2 ek. Worcester- vagy szójaszósz 2 csokor újhagyma 200 g apró szemű sampinyon gomba 400 g zsenge sárgarépa 2+2 ek. olaj 1 ek. rizsliszt 1 kk. csípős curry 12-15 szem koriander 1 dl száraz fehérbor só rózsabors A körethez: 1 tyúkhúsleveskocka 200 g kerek szemű rizs 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött) 1 csokor petrezselyem 2-3 szál majoránna Elkészítés: 1. A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, apróra felkockázzuk. Meghintjük a Worcester- vagy szójaszósszal, két villával alaposan összekeverjük, majd lefedjük, és fél órát (vagy többet) a hűtőszekrényben pihentetjük. 2. Közben megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. Az újhagymát (10 cm zöldjével együtt) és a gombát vékony szeletekre, a sárgarépát rézsútos karikákra vágjuk. 3. A körethez felforralunk 5 dl vizet a leveskockával, beleszórjuk a rizst, lefedjük, és mikrohullámú vagy hagyományos sütőben, 180 °C-on puhára pároljuk (20-25 perc). 4. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, beledobjuk a húst, és élénk tűzön, két favillával folyamatosan keverve aranybarnára pirítjuk. Meghintjük a rizsliszttel, a curryvel és a durvára tört vagy őrölt korianderrel, majd aláöntjük a bort, ízlés szerint sóval, frissen őrölt rózsaborssal fűszerezzük, és éppen csak összeforraljuk. Fedő alatt melegen tartjuk. 5. A maradék 2 ek. felforrósított olajban 1 percig pirítjuk a hagymát, azután hozzáadjuk a sárgarépát, gombát és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig, saját levében-gőzében puha-ropogósra pároljuk. 6. A zöldségraguhoz adjuk a rizst és a finomra vágott petrezselymet, lazán összekeverjük, nem túl mély tálba szedjük (vagy a serpenyőben hagyjuk), végül a tetejére halmozzuk a currys húsragut. Petrezselyem- vagy friss majoránnalevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |