| Pulykaragu másmódon receptHúsételek Hozzávalók: szalonna,póréhagyma,gomba, pulykahús, delikát, bors,z.paprika,zsálya vagy petrezselyem, tejszín, liszt.Körethez: burgonya, tojás,sajt,metélőhagyma,szerecsendió, bors,vaj vagy margarin, tej. Elkészítés: Felhevített olajon megfuttatjuk a kockára vágott szalonnát és a karikára vágott póréhagymát, majd rátesszük a szép egyenletes darabokra vágott pulykahúst és gombát. Delikáttal, borssal ízesítjük, majd készre pároljuk. Mielőtt elkészül, hozzáadjuk az egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát, zsályát (vagy petrezselymet), majd tejszínből és lisztből készült habarással sűrítve gyorsan készre forraljuk. Közben az elkészített burgonyapürét elkeverjük a tojással, reszelt sajttal, finomra vágott metélőhagymával. Szerecsendióval, borssal, sóval ízesítjük. Az elkészült pulykaragut tűzálló tálba tesszük, a burgonyát a tetejére simítjuk, olajba mártott kanállal a szélen eligazítjuk, tetejére reszelt sajtot szórunk, majd forró sütőben a tetejét szépen megpirítjuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |