| Gyors pulykaragu receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg pulykamellfilé, 10 dkg szeletelt bacon szalonna, 10 centis póréhagyma, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg durvára tört dió, 1-1 kisebb fürt fehér és piros szőlő, fél alma, olívaolaj, 1 kávékanál morzsolt kakukkfű. Elkészítés: Első lépésként nagyobb csíkokra vágom a szalonnát, majd beledobom a forró serpenyőbe. Aztán hozzákarikázom a póréhagymát. Következőként a pulyka húst csíkozom fel vékonyan, és ha már ezzel is megvagyok, tovább folytatom az építkezést; a húscsíkok is mennek a serpenyőbe. Ezután már tényleg pofon egyszerű a készítés; a serpenyőbe szórom az aszalt szilvát - egyben hagyva -, a durvára vágott diót, a friss szőlő szemeket, fél almát gerezdekre vágva és végül a maréknyi aszalt barackot is. Ha mindez a serpenyőben van, hozzácsurgatok kevés olívaolajat, kicsit sózom, kakukkfűvel ízesítem, és néhány kevergetés után már csak meg kell várnom, hogy az egész szépen, lassan átpuhuljon és megpiruljon. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |