| Csõben sült rókagomba receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg rókagomba 1 nagy fej hagyma só, bors 4 dkg olaj 3 dl tejföl 1,5 dl tejszín 3 dkg reszelt sajt 1/2 csokor petrezselyem 3 tojás 1 tojássárgája néhány darabka vaj meghinteni zsemlemorzsa és vaj a tûzálló tálhoz Elkészítés: -A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk -A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk -A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk -Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal ízesítjük -Addig pirítjuk míg levet nem enged, ezután leszûrjük, de a levét megõrizzük -A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával. ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük -Egy tûzálló tálat kivajazunk és körbeszórjuk zsemlemorzsával -Beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással -Meghintjük reszelt sajttal, vajdarabkákat teszünk a tetejére és elõmelegített sütõben, 220 ºC-on fél órán át sütjük. Tanácsok: Mi friss salátával szoktuk tálalni. A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |