| Temesvári sertésszelet receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre 1 kanálnyi zsír, vagy olaj 1 fej hagyma 4 szelet sertéshús (comb vagy karaj) kevés liszt 2-3 dkg füstölt szalonna 40 dkg zöldbab 1 paprika 1 paradicsom (vagy egy kevés paradicsomlé) só, bors, őrölt paprika 1-2 dl tejföl Elkészítés: A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatva kevés zsíron vagy olajon elősütjük. Kivesszük a hússzeleteket a lábosból és a visszamaradt zsiradékban megsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Majd kivesszük a szalonnapörcöt is és a zsírjában még megdinszteljük a hagymát is. Ezután rátesszük a zöldbabot, a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt paprikával is megszórjuk. Annyi vízzel engedjük fel amennyi ellepi. Visszatesszük a szalonnapörcöt és a hússzeleteket is és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük. A tejfölben elkeverünk 1-2 kanálnyi lisztet és ezzel behabarjuk. Diétásan is készíthetjük sovány hússal, olíva olajjal, zsírszegény tejföllel, tk liszttel. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |