Tutireceptek.hu fejléc

Temesvári sertésszelet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre

1 kanálnyi zsír, vagy olaj
1 fej hagyma
4 szelet sertéshús (comb vagy karaj)
kevés liszt
2-3 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
1 paprika
1 paradicsom (vagy egy kevés paradicsomlé)
só, bors, őrölt paprika
1-2 dl tejföl

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatva kevés zsíron vagy olajon elősütjük. Kivesszük a hússzeleteket a lábosból és a visszamaradt zsiradékban megsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Majd kivesszük a szalonnapörcöt is és a zsírjában még megdinszteljük a hagymát is. Ezután rátesszük a zöldbabot, a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt paprikával is megszórjuk. Annyi vízzel engedjük fel amennyi ellepi. Visszatesszük a szalonnapörcöt és a hússzeleteket is és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük. A tejfölben elkeverünk 1-2 kanálnyi lisztet és ezzel behabarjuk.

Diétásan is készíthetjük sovány hússal, olíva olajjal, zsírszegény tejföllel, tk liszttel.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csurgói sertésszelet » Óvári sertésszelet » Temesvári sertésborda » Sertésszelet Ramsley módra
» Fokhagymás sertésszelet » Parasztos sertésszelet » Athéni sertésszelet » Makói sertésszelet
» Lyoni sertésszelet.... » Temesvári sertésragu » Cumberlandi sertésszelet » Őszibarackos sertésszelet
» SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Gombás sertésszelet » Sertésszelet csirkemájjal » Savanyú sertésszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.