Tutireceptek.hu fejléc

Rókagomba-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg rókagomba
2 kis fej vöröshagyma
2 kicsi burgonya
2 evőkanál sütőmargarin
6 dl zöldségleves (kockából)
2 dl tejszín
2 evőkanál szójaszósz
őrölt fehérbors
bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk benne a gombát. Kivesszük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük a zöldséglevessel. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. A levest lehúzzuk a tűzről, beletesszük a gomba kétharmadát, merülőmixerrel összetörjük, majd a tejszínnel, őrölt fehérborssal, a szójaszósszal ízesítjük, és felforraljuk (csak kóstolás után sózzuk, mert a szójaszósz is sós!). Belekeverjük a maradék gombát, és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás fasírt » Bableves burgonyagombóccal 1. » Gesztenyés-áfonyás pite » Starnbergi sajtleves
» Áfonyás zableves » Sváb sajtostáska leves » Burgonyakrém leves » Zabikeksz
» Brokkolikrémleves ala-natúr » Minestrone leves másként » Vadnyúl pástétom » Peach Spirit Koktél
» Mandulás fokhagymaleves » Szardíniás falatkák » Hagymás kukorica leves » Krumplis gánica másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.