| Lengyeles kelkáposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg kelkáposzta 15 dkg reszelt sajt 2 dl tejföl 1 dl tejszín 6 dkg vaj 3 dkg zsemlemorzsa Elkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. A főzőléből kivéve leveleire szedjük, és szárazra itatjuk egy konyharuhával. Egy tepsit kikenünk 3 dkg vajjal, 2-3 levelet leteszünk az aljára, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt sajttal. Folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposztalevél kerüljön. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, és a kelkáposzta tetejére öntjük, zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Rámorzsolunk a tetejére 3 dkg vajat, és 20 percig sütjük középmeleg sütőben. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |