| Káposztás pogácsa 1. receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2 teáskanál só 2 dl tej 3 dkg élesztő csipetnyi cukor 1 kis dobozos tejföl 1 tojás a kenéshez Káposztás töltelékhez: egy kis fej káposzta só őrölt bors cukor egy kanál zsír Elkészítés: A káposztát lereszeljük, sózzuk és ízlés szerint fűszerezve egy kanál zsíron megdinszteljük. A tésztához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez, és a Ramával, tejföllel, sóval jól kidolgozzuk. Lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtsuk és kenjük rá a kihűlt káposztát. Hajtsuk félbe, és még egyszer félbe, majd fél óra pihentetés után a nyújtást és a hajtogatást még kétszer ismételjük meg Az utolsó pihentetés után nyújtsuk Kis ujjnyi vastagra, késsel rácsozzuk be, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Rakjuk tepsibe, tojássárgával kenjük meg a tetejüket, és forró sütőben, kb. 200 fokon süssük szép pirosra. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |