| Csokitorta (francia recept) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100 g finomra vácott dió 100 g jó minőségű étcsoki 4 db tojás 50 g liszt 80 g barnacukor ( lehet porcukor is ) 1 teáskanál sütőpor 1 csip. só Tetejére: tejcsoki bevonó és 3 kanál tejszín Elkészítés: Némi előkészület:Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra, és vágjuk apróla a diót. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. Vízfürdő felett olvasszuk fel az étcsokit, adjuk a sárgájához még melegen, majd a diót és a lisztet, sütőport, csipetnyi sót. Verjük kemény habbá a fehérjét, és nagy habevővel óvatosan keverjük a csokis masszához. Kenjünk ki egy kisebb sütőformát vajjal, és öntsük bele a masszát. Tegyük be a sütőbe 30 percre. Miután megsült, zárjuk el a sütőt, olvasszuk fel a tejcsokit szintén vízfürdő felett, keverjük bele a tejszínt, és kenjük meg vele a torta tetejét. A meleg sütőbe dugjuk vissza, és hagyjuk ott negyed órát pihenni. Addig verjünk fel habtejszínt egy kis vaníliás cukorral habfix segítségével, és azzal kínáljuk a tortát szeletekre vágva. Tanácsok: Ma ezt a tortát gluténmentes lisztből készítettem, és így is nagyon jól sikerült, isteni volt. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: soun Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |