| Bailey*s recept receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 liter tartós tej ½ liter tartós tejszín Összesen 4 dl alkohol. Whisky vagy Rum + tiszta szesz. (2dl+2dl), lehet picivel több alkoholt is tenni /maximum összesen 6 dl , ne a tiszta alkohol legyen több, mert rossz ízű lesz/, de szerintem 4 dl is elég, jóízű és nem gyenge. (Whiskyvel az igazi, az eredeti, -bolti- recept is Whiskyt tartalmaz.) 50 dkg cukor 2 darab Aranka –mogyorós krémpor- 1 kicsi csomag /1 személyes/ Cappuccinó mogyorós vagy Classic Elkészítés: 1. A tejet melegítsük meg, -( Én felforralom a tejet és a tejszínt együtt és lehűtöm, mert, akkor sokáig eltartható, forralás nélkül kevesebb ideig tartható el-) 2. Oldjuk fel benne a cukrot ( Meleg tejben+tejszínben oldom fel) 3. Adjuk hozzá az Arankát, a cappuccinót, az alkoholt a whiskyt és végül a (tejszínt.) ( meleg tejhez+tejszínhez adom a többi hozzávalót is) Gyorsan hűtöm! Tanácsok: Mielőtt hozzákeveritek az Arankát és a cappuccinót oldjátok fel egy kevés folyadékkal (tej, tejszín, stb), hogy ne csomósodjon össze. A Recepthez azért írtam kiegészítéseket, mert nekem kettő fajta receptem volt egyikbe forralták a tejet+ tejszínt másikba nem, hanem a végén keverték az éppen csak meleg tejhez. Mind a kettő fajtát kipróbáltam, nekem a forralt vált be jobban, mert sokkal tovább eltartható! Mikor kész jól rázzuk össze és tegyük a helyére, pár napig minden nap rázzuk össze! Fogyasztás előtt is! ( Nem muszáj hűtőben tartani, de én ott szoktam tárolni) Volt kollégáimnak, kolléganőimnek és a Szolnoki Főiskolásoknak, a fiam barátainak a volt Pécsi osztálytársainak nagyon ízlett. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 00 kcal Szénhidráttartalom: 00 gramm Zsírtartalom: 00 gramm A receptet beküldte: berika12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |