| Házinyúl francia módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 nyúlgerinc 2 nyúlcomb 5 dkg vaj 1 dl olívaolaj 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 babérlevél, egy-egy csipet kakukkfű, rozmaring bazsalikom, tárkony 5-6 evőkanál mustár 2-3 dl tejföl Elkészítés: A vajat és az olajat összemelegítjük, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevet, a kakukkfüvet és a rozmaringot hozzáadjuk, s 10 percig, lefedett edényben takaréklángon pároljuk. Beletesszük a két combot, a kb. 4 cm-es szeletekre szelt gerincet, és kevergetve 10 percig pirítjuk. Lefedjük, majd sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk bazsalikommal, tárkonnyal, s újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe. Utána a mustárral összekeverjük, s még 10 percig rotyogtatjuk a sütőben alacsony hőfokon. Végül meglocsoljuk a tejföllel. Ezt a különlegességet karfiolrizs körettel tálalhatjuk, de illik hozzá a zellerpüré is. Tanácsok: A sorrendre ügyelni kell, hogy a fűszerek íze jól érvényesüljön! A családom körében hatalmas sikerem volt vele. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |